Filmliga: Langue etrangère

wo 9 okt 20:00 uur - 21:45 uur
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik
wo 9 okt
20:00 uur - 21:45 uur

‘Langue étrangère’ is geprogrammeerd in samenwerking met lhbti+ belangenbehartigingsorganisatie Regenboog Oldambt. 

Deze gelaagde coming-of-age-vertelling gaat over de ontmoeting tussen Fanny en Lena, twee 17-jarige scholieren op uitwisseling. De meiden - met contrasterende karakters - leren elkaar kennen tegen de achtergrond van de politieke situatie in hedendaags Franrijk en Duitsland.

Ze kennen elkaar van de berichten die ze hebben uitgewisseld als penvrienden. Maar Fanny in Straatsburg heeft Lena in Leipzig nog nooit ontmoet en vice versa. Het uitwisselingspro-gramma brengt daar verandering in. De teruggetrokken Fanny, kind van een Franse moeder en een Arabische vader, maakt kennis met Lena, die al politiek actief is en zich bezighoudt met feminisme en dierenrechten. Ook is ze fel tegen de opkomst van extreemrechts in Duitsland.  Hoe de twee penvrienden nader tot elkaar komen en worstelen met typische adolescentengevoelens (wie ben ik? waar hoor ik bij?) brengt Claire Burger subtiel en met veel aandacht voor het acteerwerk in beeld. 

Langue étrangère is Burgers derde speelfilm; eerder won ze in Cannes de Camera d’Or voor de speelfilm Party Girl (2014), die ook de Ensemble-prijs in de prestigieuze Un Certain Regard-sectie in de wacht sleepte.

 

Regie
Claire Burger
Cast
Met Josefa Heinsius, Lilith Grasmug, Nina Hoss, Chiara Mastroianni, Jalal Altawil
Speelduur
105 min
Releasedatum
do 19 sep
Jaar
2024
Land
Frankrijk
Taal
Frans, Duits, Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.